Articole şi Noutăţi

Mobilă pentru spații mici: Erori de evitat în designul interior

mobilă pentru spații mici - model living Pati

Dacă vrei să îți transformi casa cu mobilă pentru spații mici, există o serie de greșeli pe care trebuie să le eviți pentru a nu face încăperile să pară mai mici. Creșterea sentimentului de spațiu în încăperile mici este o problemă de design pe care toată lumea vrea să o rezolve. 

Deși camerele mici pot prezenta multe provocări de design interior, există mai multe beneficii pentru o locuință compactă. Dar, înainte de a începe o renovare completă a casei sau chiar o actualizare minimă, există câteva greșeli interioare fundamentale care pot, de fapt, să facă o casă mică să se simtă și mai mică.

Deși cu siguranță nu există o formulă universală pentru decorarea camerelor mici, există totuși câteva reguli de bază de design interior pe care ar trebui să le stăpânim dacă dorim să amenajăm o casă mică și frumoasă, potrivită pentru viața de familie. La urma urmei, întregul scop al designului interior este acela de a crea o cameră sau camere care să răspundă nevoilor persoanelor care locuiesc în ele. Și trebuie să reflecte în același timp personalitățile acestora cu un design bun, spațiu și funcționalitate. Pentru toate acestea Laguna vă oferă o gamă variată de mobilă pentru spații mici.

Greșeli care fac o casă să pară mai mică

O casă bine planificată nu numai că arată frumos, dar ar trebui să-ți îmbunătățească și calitatea vieții. Chiar dacă în prezent nu renovezi sau redecorezi, aceste sfaturi de design interior te-ar putea ajuta să-ți organizezi mai bine spațiul existent.

Dacă încăperea ta mică pare, ei bine, mică și neatractivă, atunci ai putea face greșeli de design interior la care poate nu te-ai gândit. Exploatează la maximum o cameră mică planificând o amenajare eficientă, investind în mobilă pentru spații mici și alegând schema de culori potrivită.

Așadar, indiferent dacă lucrezi cu un living mic, o bucătărie mică sau un dormitor mic într-o casă de familie, poți face ca spațiul să funcționeze cel mai bine pentru tine, evitând aceste greșeli comune.

  • Prea multă mobilă pentru spații mici și decorațiuni

Supraaglomerarea unei camere mici este una dintre cele mai comune modalități de a face ca o încăpere mică să pară și mai mică. Totuși, asta nu înseamnă că spațiul tău mic trebuie să fie complet lipsit de orice.

Recomandăm o selecție atentă a pieselor esențiale – întinzând un covor mare ca ancoră pentru schema de design și construind apoi în jurul acestuia, alegând tonurile din covor și îmbogățindu-le în întreaga cameră. 

Dacă ai o cameră de zi mică, de exemplu, gândește-te cum intenționezi să folosești și să te miști în încăpere. Scopul planificării spațiului este de a crea eficiență. Pentru designeri și decoratori, acest lucru înseamnă evitarea trendurilor și a regulilor actuale, inclusiv adăugarea de elemente inutile sau nepractice.

  • Alegerea culorilor nepotrivite

Într-un spațiu mic, alegerea culorilor este esențială. Cu toate acestea, nu este doar despre a alege culorile potrivite, ci și despre modul în care folosești acele culori pentru a-ți mări vizual camera.

Deși unii oameni folosesc anumite culori pentru a face o cameră mică să pară mai mare, specialitșii sugerează să renunți la acest sfat în favoarea unei pete de culoare îndrăzneață pentru a adăuga caracter. 

Este o concepție greșită comună că încăperile mici ar trebui să fie vopsite doar în culori deschise. De fapt, acest spațiu mic este un loc fantastic pentru a experimenta cu culori imaginative și trucuri de vopsea pentru camere mici.

  • Ignorarea nevoilor de depozitare – mobilă pentru spații mici cu soluții de depozitare

Ideile bune de depozitare sunt un factor comun în unele dintre cele mai reușite și frumoase camere amenajate de designeri de interior. Prin urmare, neprioritizarea depozitării încă de la început va fi punctul slab al camerei tale.

Într-o cameră mică, depozitarea ar trebui să restabilească liniștea, să ofere spațiu de expunere și să fie elegantă în mod corespunzător. Pentru mulți, depozitarea este un cuvânt tabu, dar depozitarea realizată corect nu este doar practică, ci poate fi și estetică.

Achiziția de mobilă pentru spații mici cu soluții de depozitare este cea mai bună opțiune pentru o cameră mică.

  • Alegerea greșită a lungimii draperiilor

S-ar putea să pară nesemnificativ, dar stabilirea lungimii adecvate a perdelei sau draperiei poate transforma imediat o cameră mică.

Este esențial să te concentrezi pe lungime, deoarece în caz contrar, draperiile pot arăta demodate și ciudate în loc să fie foarte elegante. În același timp, însă, lungimea perdelei trebuie să fie practică pentru camera în care sunt atârnate și să se potrivească ferestrei în sine.

Cu toate acestea, există o excepție de la această regulă. Perdelele care nu ajung până la podea ar trebui să se termine la pervazul ferestrei, dacă dimensiunile pervazului sunt prea adânci pentru ca ele să atârne până la lungimea podelei. Această lungime ar putea fi necesară și dacă perdelele urmează să fie atârnate într-o bucătărie sau o baie, unde perdelele lungi până la podea pur și simplu nu sunt întotdeauna practice.

  • Neutilizarea scalării în avantajul tău într-un spațiu mic

Oamenii presupun adesea că ar trebui să cumpere mobilier de dimensiuni reduse pentru camere mici, dar acest lucru face, de fapt, ca spațiul să pară și mai mic. Mobilă pentru spații mici nu înseamnă mobilă mică. Nu numai că achiziționarea de mobilier de dimensiuni mai mari arată mai bine, dar va face și experiența spațiului mult mai confortabilă: o situație câștigătoare.

Merită să menționăm că o pereche de fotolii poate ocupa adesea mai mult spațiu decât o canapea mică. Cu siguranță, o canapea mică fără brațe, completată de o măsuță laterală pe care să pui un pahar și un lampadar în loc de o lampă de masă, poate fi o utilizare mult mai bună a spațiului.

Regula aici este să te gândești la lucruri mai mari și mai puține; nu la lucruri mai mici și mai multe.

  • Folosirea excesivă a luminilor de tavan

Unii oameni simt adesea nevoia să inunde spațiile mici cu lumini de tavan pentru a le face să pară mai luminoase și, prin urmare, mai mari. Cu toate acestea, atmosfera și dimensiunea pot fi adăugate în spațiile mici cu diferite niveluri de iluminat controlat. Cel mai jos nivel ar putea fi lămpile pe măsuțe; următorul ar fi introducerea lămpilor pe un birou, o consolă sau un dulap.

În final, adăugați mai puține, în loc de mai multe, lumini direcționale de tavan, poziționate mai aproape de pereți și înclinate departe de centrul camerei pentru a crea o strălucire specială pe, de exemplu, o piesă de artă murală.

  • Neinvestirea în mobilier multifuncțional. Fii smart, alege mobilă pentru spații mici

Mai devreme am menționat că o depozitare bună este cheia unui design reușit pentru o cameră mică, dar aceeași regulă se aplică și la alegerile noastre de mobilier.

În locuințele și camerele mai mici, ideal ar fi să cauți piese multifuncționale pentru a economisi spațiu. Pufurile cu depozitare integrată și canapelele extensibile sunt unele dintre cele mai utilizate.

Spațiile de locuit, în special, vor beneficia cu adevărat de piese multifuncționale. Gândește-te la funcția unui spațiu. Un living ar putea servi drept cameră de oaspeți, birou sau cameră de joacă, așa că va trebui să se adapteze la toate acestea.

  • Neutilizarea nișelor sau colțurilor în avantajul tău

În spațiile mici, fiecare centimetru contează, iar nișele și colțurile sunt adesea ignorate sau subutilizate. Acestea pot oferi oportunități excelente pentru a maximiza spațiul și pentru a adăuga funcționalitate sau elemente decorative.

Pentru a valorifica aceste spații, poți crea zone de lectură cu o măsuță și un scaun confortabil, transforma nișa într-un spațiu de depozitare cu rafturi sau dulapuri încorporate, sau folosi colțurile pentru a instala o mică zonă de lucru cu un birou sau o consolă.

În plus, utilizarea nișelor și colțurilor pentru a instala plante, obiecte de artă sau decoruri poate adăuga profunzime și interes vizual camerei. Pentru un efect maxim, asigură-te că alegi mobilierul și accesoriile potrivite în funcție de dimensiunea și forma spațiului, și nu ezita să experimentezi cu combinații neașteptate sau soluții personalizate.

Prin folosirea inteligentă a acestor spații, nu numai că vei optimiza camera, dar vei crea și un mediu mai atractiv și funcțional pentru tine și familia ta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*