Articole şi Noutăţi

Sfaturi pentru amenajarea dormitorului

Dormitor Noce pat incadrat

Într-un fel, amenajarea dormitorului este foarte importantă dacă ne gândim că vorbim despre cel mai intim și personal spațiu din casă. O persoană normală petrece cel puțin opt ore pe zi în dormitor dormind și mulți oameni își petrec și orele de relaxare de seara în dormitorul lor. Oamenii consideră adesea dormitoarele proprii ca o extensie a lor și este firesc să proiectăm esența personalității noastre asupra decorului dormitorului nostru.

Jordan Peterson, psiholog clinician, autor și profesor titular la Universitatea din Toronto, se referă la dormitor ca fiind „spațiul existențial” al unui individ. În munca sa, el subliniază importanța și impactul pe care un dormitor ordonat îl poate avea asupra stării de spirit și a peisajului mental al unei persoane. El se referă la procesul de organizare a camerei tale drept „curățarea spațiului tău existențial”. Având în vedere importanța dormitorului ca sanctuar personal, am pregătit o listă de sfaturi utile pentru amenajarea dormitorului.

Cum să faci amenajarea dormitorului

Amenajarea dormitorului nu trebuie să însemne să dărâmi totul și să pornești de la zero. Nu este necesar să renovezi întreaga cameră, ci mai degrabă să te concentrezi pe utilizarea lucrurilor pe care le ai. O temă importantă de gândire când organizezi un dormitor este reducerea dezordinei prin utilizarea inteligentă a spațiului. Iată cum poți face asta.

  1. Folosește spațiul de sub pat

Oamenii trec adesea cu vederea spațiul de sub patul lor ca fiind redundant sau inutil, când, de fapt, deține o capacitate de stocare suficientă. Dacă te confrunți cu dezordinea sau cu probleme de organizare în dormitorul tău, găsirea unor modalități inteligente de a folosi spațiul gol de sub patul tău ar putea fi exact ceea ce ai nevoie pentru a-ți transforma dormitorul din dezordonat în bine gestionat.

Acest lucru nu înseamnă că trebuie pur și simplu să blochezi totul dedesubt. Ai putea lua în considerare investiția într-un pat cu spațiu de depozitare pentru a-ți ușura viața.

  1. Cufere ascunse – o comoară

Una dintre frumusețile designului interior inteligent este găsirea de locuri de depozitare ascunse la vedere. Băncile de depozitare sunt o modalitate excelentă de a organiza diversele bucăți și piese care vă aglomerează dormitorul. Este locul perfect pentru a pune cărți suplimentare, haine sau accesorii. Amplasarea noii bănci de depozitare la capătul patului o face să se integreze cu restul structurii patului și îți oferă un loc confortabil și convenabil în care să te așezi atunci când te pregătești pentru somn.

  1. Coșuri

Folosirea coșurilor este o modalitate excelentă de a organiza dezordinea din dormitor, în timp ce adaugi un plus decorului dormitorului tău. Coșurile sunt locul perfect de depozitare pentru diverse articole pe care le folosești frecvent, dar nu ai neapărat un loc desemnat. Coșurile din țesătură sau din lemn creează o ambianță familiară, iar tu alegi un lemn care se potrivește cu tonul camerei tale, creând un sentiment de coerență pentru dormitorul tău.

  1. Dulapurile, esențiale pentru amenajarea dormitorului

Hainele și accesoriile sunt cele mai frecvente cauze ale dezordinei în dormitor. A avea un spațiu de depozitare adecvat pentru hainele tale este esențial pentru a controla o potențială mizerie. În scopul de a-ți rafina dormitorul, astfel încât să îți poată susține lucrurile personale într-un mod prietenos cu designul, ia în considerare investiția în dulapuri care se potrivesc cu tema generală a dormitorului tău.

  1. Biblioteci

O altă opțiune inteligentă de depozitare care te poate ajuta să îți organizezi lucrurile din dormitor este să utilizezi spațiul de lângă pereți. Dacă ai o mulțime de cărți și obiecte, ai putea considera o bibliotecă ca un plus inteligent pentru amenajarea dormitorului tău. Sunt un loc minunat pentru a-ți prezenta sculpturile și figurinele preferate și îți oferă o platformă pentru a-ți exprima personalitatea prin decorul dormitorului.

  1. Rafturi de perete

Rafturile de perete sunt o altă modalitate fantastică de a folosi spațiul de depozitare vertical pe care îl oferă pereții tăi. Indiferent dacă dorești să obții o atmosferă modernă sau veche în dormitorul tău, cu siguranță vei putea găsi un raft de perete care să corespundă cerințelor tale de decor.

  1. Fă dormitorul tău să fie al tău

Dormitoarele sunt, fără îndoială, cel mai intim și personal spațiu pe care îl are o persoană. Sunt mai personale decât birourile, camerele de zi sau alte spații comune. Indiferent de stilul tău de viață, fără îndoială petreci mult timp în dormitorul tău.

S-a demonstrat că ordinea și organizarea dormitoarelor se corelează cu dispozițiile și stările tale mentale. Spațiile dezordonate sau neîngrijite pot perpetua un sentiment de dezorganizare în viață. În schimb, a avea un dormitor bine organizat poate promova sentimentul de a fi în control și poate promova un sentiment de productivitate.

Din acest motiv, utilizarea inteligentă a spațiului de depozitare, într-un mod care reduce dezordinea și contribuie la tema generală a decorului dormitorului, face mai mult decât să contribuie doar la estetică. Creează un sanctuar confortabil în care să trăiești și să prosperi.

Alte articole

One thought on “Sfaturi pentru amenajarea dormitorului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*