Articole şi Noutăţi

Diferența dintre mobilă modernă și contemporană

Ești curios care este diferența dintre mobilă contemporană și mobilă modernă? La prima vedere, acestea par foarte asemănătoare. Totuși, în articolul ce urmează, îți vom arăta diferențele, precum și niște sfaturi despre cum poți recunoaște mobila modernă când te apuci de cumpărături.

Mobilă contemporană

Mobila contemporană se concentrează pe ce este în prezent la modă în lumea designului interior. Designul contemporan unește elementele naturale și stilurile populare. Piesele de mobilier mari de culoare deschisă sau albă sunt o alegere populară în designul contemporan. Și, de obicei, o paletă monocromatică este folosită pentru piesele de accent.

Mobilă modernă

Mobilierul modern este creat cu un amestec de stiluri de la începutul și mijlocul secolului al 20-lea. Poți găsi atât piese industriale șic, cât și piese moderne de la mijlocul secolului atunci când te uiți la designuri interioare moderne. Mobilierul modern are de obicei o schemă de culori neutră, linii elegante și elemente naturale în design. De obicei, majoritatea mobilierului modern este realizat din plastic, sticlă sau metal. 

Diferențele dintre cele două stiluri

Mobilierul contemporan se referă la piese de mobilier care sunt proiectate și realizate în prezent, în timp ce mobilierul modern se referă la piese de mobilier care au fost proiectate și realizate în perioada de început a secolului XX. 

Atât stilurile contemporane, cât și cele moderne sunt mai minimaliste și se concentrează pe spațiile deschise. În plus, ambele au o paletă de culori mai neutră și sunt de obicei construite din lemn, metal, sticlă și alte materiale naturale.

Deși există aceste similarități între cele două stiluri, mobilierul contemporan este adesea caracterizat prin linii simple, forme geometrice și utilizarea materialelor moderne. Mobilierul modern se caracterizează prin forme curbe, utilizarea materialelor naturale și accentul pe funcționalitate. 

Totodată, mobila modernă este conectată cu o anumită perioadă de timp, în timp ce mobilierul contemporan se va schimba constand odată cu evoluția trendurilor. 

La mobilă modernă avem culori mai calde, în timp ce cea contemporană de regulă combină culori mai îndrăznețe pentru a crea contraste puternice între piesele de mobilier.

Cum să amenajezi casa cu mobilă modernă

Aranjarea mobilierului modern este facilă odată ce știi ce cauți – alegând mobilier care are linii îndrăznețe și curbate. Cheia pentru a face un spațiu să arate modern este să alegi piese care au suficient spațiu de depozitare pentru a ascunde dezordinea. În plus, este de preferat să cauți mobilier care să facă parte dintr-o paletă monocromă, cu puține ornamente, deoarece oferă un aspect deschis neîntrerupt în spațiu. 

Tonurile simple pot accentua mobilierul modern și pot fi adăugate articole precum covoare, lenjerie de pat sau piese de accent. Vei dori ca accentul să fie pus pe toate aspectele camerei, echilibrând ochiul, mai degrabă decât să ai puncte focale îndrăznețe ici și colo. Acest lucru ajută la crearea unui spațiu liniștitor și primitor în care oamenii se pot relaxa și concentra.

Începe să stilizezi casa cu mobilă modernă

Fă spațiile să arate elegant și natural prin utilizarea de mobilier modern. De la palete de culori monocromatice, până la crearea unui spațiu deschis și cursiv, mobila modernă poate îmbunătăți o cameră și poate crea un spațiu liniștit pentru fiecare.

La Mobila Laguna găsești articole de mobilier pentru nevoile tale. Materiale de calitate și soluții smart de depozitare în cadrul mobilierului, precum paturile cu ladă și canapelele extensibile. Vizitează pagina noastră pentru a explora gama noastră largă de mobilier modern. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*