Articole şi Noutăţi

Ce este Feng Shui și cum îl poți folosi când decorezi?

Living luminos, feng shui

Feng Shui este o metodă chineză veche de a atinge echilibrul și de a îmbunătăți chi-ul (fluxul de energie) într-un spațiu. Conceptul a apărut cu filozofia Tao cu peste 4.000 de ani în urmă. În timp ce convingerile moderne nu pot folosi unele dintre principiile Feng Shui la propriu, mulți oameni încorporează ideile Feng Shui atunci când își decorează casele. 

Iată câteva strategii Feng Shui pe care le puteți folosi pentru a vă face casa primitoare.

Curăță dezordinea

Scopul tău pentru o locuință echilibrată este să începi cu un spațiu ordonat și organizat. O casă dezordonată și haotică poate crește stresul, iar unii spun că poate contribui la nefericire și chiar la depresie. 

Feng Shui ne spune să curățăm dezordinea și să facem loc energiei pozitive. Poți rămâne organizat atunci când ai suficient spațiu de depozitare pentru a-ți ascunde lucrurile în spatele ușilor închise într-un dulap, dressing sau comodă. 

În biroul de acasă, rafturile și bibliotecile pot ajuta.

Gândește Feng Shui când așezi mobilierul

Poți folosi principiile Feng Shui prin amplasarea avantajoasă a mobilierului în casa ta. Rezistă impulsului de a îți plasa canapeaua din camera de zi în fața ferestrelor, unde poate bloca energia pozitivă.

În dormitor, așează patul în „poziția de comandă” pe perete, unde ai vedere directă asupra ușii. Când aranjezi mobilierul în biroul de acasă, asigură-te că este poziționat în diagonală față de ușă, astfel încât să fie la vedere, dar să nu te așezi direct în fața ei.

Încorporează elemente naturale

Feng Shui înseamnă „apă de vânt”. Probabil știi că decoratorii încearcă să „aducă exteriorul înăuntru” și să introducă elemente ale naturii în decorul casei.

Feng Shui este despre utilizarea elementelor naturale pentru a atinge echilibrul și a crea o casă care să se simtă bine. Materialele naturale combinate cu o abundență de lumină naturală îți pot insufla casa cu calmul de care ai nevoie pentru a face din casa ta un refugiu primitor.

Mobilierul de lemn, precum și accentele de metal, piatră și sticlă fac ca mesele de cocktail și alte mese de accent să reflecte principiile Feng Shui. Plantele de apartament adaugă o notă finală.

5 moduri prin care Feng Shui-ul vă poate reduce anxietatea

Poate că este evident, dar lumea și societatea noastră au experimentat unele schimbări radicale în ultimii ani și multe dintre ele ne-au afectat sănătatea mentală și emoțională. Există multe moduri simple prin care ne putem face viața mai ușoară pentru noi înșine, iar Feng Shui ne poate conduce către unele dintre ele.

Scopul practicii chineze este de a permite oamenilor să trăiască în armonie cu mediul lor, să coexiste fericiți cu cei dragi și să creeze o atmosferă primitoare și sănătoasă care să permită tuturor celor locuiesc sau folosesc un spațiu să prospere acolo.

 

Este necesar doar să facem câteva mici schimbări în modul în care este amenajată o casă pentru a avea un impact real asupra sănătății noastre mintale. Dacă reducem cantitatea de informații pe care trebuie să le procesăm în fiecare zi, orice sentiment de neliniște și anxietate va fi, de asemenea, redus în mod substanțial.

  • Lasă cale liberă spre ferestre;
  • Scapă de dezordine;
  • Folosește culori deschise;
  • Limitează folosirea oglinzilor;
  • Evită să folosești prea multe modele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*