Articole şi Noutăţi

5 greșeli la alegerea mobilei pe care să nu le faci

Pachet mobila Bucatarie living Ferrara Alb

Alegerea mobilei și decorarea casei reprezintă o aventură distractivă pentru unii, dar o corvoadă intimidantă pentru alții. Cu atâtea opțiuni în aceste zile, este ușor să fii copleșit.

Iată câteva greșeli de decorare pe care să le eviți atunci când ajungi la alegerea mobilei cu care să actualizezi decorul casei.

  1. Adoptarea unui singur stil în alegerea mobilei

Seturile de living și dormitor vor oferi casei tale un aspect armonios, dar nu exagera. Prea multe piese care se potrivesc în camera de zi și dormitor îți pot face decorul previzibil.

De aceea la Mobilă Laguna ai mai multe seturi din care să alegi și pe care le poți combina după bunul plac și propria creativitate.

Poți oferi casei tale o doză puternică de personalitate adăugând mobilier într-un stil diferit. De exemplu, dacă ai o canapea contemporană și un fotoliu asortat, încearcă să adaugi o masă de cocktail elaborată, cu multe detalii. 

Dacă livingul este tradițional, poți alege un dulap elegant cu linii moderne pentru a adăuga interes.

  1. Utilizarea materialului greșit

S-ar putea să îți placă aspectul mătăsii brute pentru camera ta de zi. Dar acea țesătură delicată poate să nu fie cea mai bune alegere dacă ai o familie cu copii mici și un animal de companie.

Dacă nu ai un living destinat exclusiv adulților, care să fie folosit rar, tapițeriile din piele și țesături rezistente pot funcționa bine. Cu țesăturile moderne de la Laguna te poți bucura de nuanțe mai deschise, la modă, fără riscul unor pete.

  1. Ignorarea proporțiilor la alegerea mobilei

Când îți proiectezi camera, gândește-te la dimensiunea și modul în care va fi folosită camera. S-ar putea să ai vizite dese, dar o canapea mare în mijlocul camerei nu este cea mai bună alegere într-un spațiu mic.

Folosește-ți simțul proporției atunci când iei decizii de mobilier. Un fotoliu supradimensionat poate copleși camera, în timp ce mesele mici puse la capăt nu vor oferi echilibrul de care ai nevoie pentru a compensa canapelele mai mari.

  1. Nefolosirea pieselor de accent

Mobilierul de accent este conceput să iasă în evidență într-o cameră și să facă o declarație îndrăzneață de stil. Spre deosebire de mobilierul ocazional, cum ar fi un cufăr suplimentar într-un dormitor, care se potrivește cu setul de dormitor, piesele de accent ar trebui să fie de un stil, culoare sau material diferite de mobilierul existent în cameră.

Atunci când alegi o piesă de accent, îți exprimi personalitatea și bunul gust. Un bar de sine stătător, un șemineu electric de stil înalt sau o consolă distinctă pot adăuga caracter și pot acționa ca un punct focal în cameră.

  1. Alegerea luminii greșite

O cameră prea luminoasă poate arăta lipicioasă și poate fi copleșitoare. Iluminarea potrivită de la lămpi de masă, corpuri suspendate și lumina naturală care curge prin ferestre îți poate face camera primitoare și funcțională.

Iluminatul poate adăuga frumusețe și dramatism pentru a îți ridica la un nivel superior decorul casei. Gândește-te la o lumină care să pună în evidență o operă de artă, lămpi suspendate la modă și iluminare sub dulapuri în bucătărie pentru un efect impresionant.

Alte articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*