Articole şi Noutăţi

Sfaturile experților pentru decorarea unui dormitor mic

Set Dormitor Mario

Indiferent ce zic oamenii, un dormitor mic este un lucru bun. Este economic și promovează un stil de viață minimalist. Cheia este să știi cum să decorezi un dormitor mic și să profiți la maxim de spațiul pe care îl ai la dispoziție. Iată câteva sfaturi și trucuri adunate de la experți pentru decorarea unui dormitor mic.

Paturile cu ladă de depozitare

Spațiul este principala problemă în dormitoarele mici. Un mod eficient de a rezolva această problemă este să apelezi la mobilă multifuncțională. Paturile cu ladă de depozitare de la Laguna sunt o alegere excelentă în acest sens.

Pentru a evita spațiul ocupat de paturi, mulți oameni apelează de asemenea la canapele extensibile care pot elibera astfel foarte mult loc.

Depozitează la înălțime

Un mod eficient de a crea spațiu de depozitare și de a lăsa spațiu la nivelul podelei este să construiești rafturi pe pereți. Încearcă să muți sus cât mai multe lucruri cu putință. 

Folosește lămpi atârnate în loc de lampadare și alege să depozitezi de sus în jos. Această măsură va ajuta semnificativ să eliberezi spațiul.

Folosește colțurile unui dormitor mic pentru depozitare

Dacă dormitorul tău are unghiuri ciudate, găsește moduri creative să le transformi în rafturi sau dulapuri.

Folosirea acestor spații moarte te va ajuta să folosești locuri pe care le considerai pierdute. Și, desigur, va face ca dormitorul să pară foarte inspirat decorat.

Un dormitor mic, dar luminos și aerisit

Asigură-te că nu acoperi ferestrele și permiți luminii să intre cât mai mult, creând iluzia de aerisire.

Folosește draperii de culori deschise pentru a face spațiul să pară mai minimalist și mai puțin dezordonat. Va părea totodată mai proaspăt și va îndepărta senzația de compact, închis.

Folosește oglinzi

Oglinzile adaugă o nouă dimensiune și fac camera să pară mai mare. Mai ales dacă este poziționată chiar în fața unei ferestre sau surse de lumină. Se obține o iluzie optică de spațiu mai mare și camera ta va părea mai șic în același timp.

Trucuri vizuale pentru un dormitor mic

Unul din aspectele negative ale unei camere mici este înălțimea tavanului. Poți rezolva asta apelând la trucuri vizuale care să creeze iluzia de înălțime în cameră.

Agață draperiile cât mai de sus ca pereții să pară mai lungi. Suplimentar ai putea să văruiești tavanul și pereții de așa natură încât să pară că nu se mai termină camera.

Mobilă multifuncțională

În loc să încerci să potrivești fiecare piesă de mobilă de care ai nevoie, încearcă să găsești mobilier multifuncțional. Aceasta este una dintre cele mai eficiente soluții în ceea ce privește costurile. 

Spațiul tău de lucru nu trebuie să fie mare și poate fi totodată și birou, și masă de machiaj. Asta îți va aduce un plus de spațiu și de bani pe care i-ai fi investit în două piese de mobilier.

De asemenea poți alege un dressing care are la exterior și rafturi, pe care le poți folosi pe post de noptieră.

Cert este că scopul decorării oricărui spațiu este să găsești o bucată din tine în el. În special în cazul dormitoarelor, trebuie să găsești confort și relaxare maximă.

Prin urmare, personalizarea unui dormitor mic trebuie să fie un proces complet individualist.

Cu toate acestea, sfaturile de mai sus te pot ajuta în acest proces, îl pot face mai distractiv și pot fi aplicate în orice spațiu mic dintr-un apartament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*