Articole şi Noutăţi

Idei de amenajare pentru a scăpa de senzația de spațiu mic

Canapea One Gri Deschis

Dacă te simți copleșit că ai un spațiu mic sau limitat în casa sau apartamentul tău, nu ești singurul. Cu toții ne confruntăm cu această problemă la un moment dat. Tocmai de aceea Laguna îți prezintă câteva trucuri și idei de amenajare inteligente pentru face ca spațiul tău să pară mai mare și mai aerisit. 

Vom explora diverse idei și sfaturi pentru a maximiza spațiul de care dispui și a scăpa de senzația de spațiu mic. Prin implementarea acestor tehnici, vei putea să te bucuri de o casă sau un apartament mai spațios și mai confortabil.

Cum scapi de senzația de spațiu mic

Culori albe pentru pereți și tavan

În timp ce culorile mai închise absorb luminile și fac camera confortabilă, culorile mai deschise reflectă luminile și fac camera să arate aerisită. Din acest motiv, utilizarea culorii albe sau a tonurilor similare într-o cameră o vor face să pară mai mare. Dacă nu vă place albul, puteți încerca verde deschis și albastru deschis. Acestea sunt culori reci și vor da un efect similar.

Aceeași culoare pentru tot

Alege mobilier, accesorii și perdele cu diferite nuanțe de culoare a peretelui. Este important să alegeți nuanțe mai deschise. Acest lucru reduce contrastul și îmbină diferite elemente. Ochii ar curge prin elemente, deoarece nu există contrast în culori. Culoarea este un factor important în designul interior și poate fi folosită în mai multe scopuri. La Laguna ai draperii de aceleași culori și din același material ca al canapelei.

Curăță ferestrele și lasă să intre mai multă lumină

Cu cât o cameră este mai luminoasă, cu atât va părea spațioasă. Mai mult, o fereastră vă duce vederea în afara casei, ceea ce împiedică oamenii să observe dimensiunea camerei. Curăță geamurile la interior și exterior folosind produse de curățare pentru sticlă. Dacă ai oțet în casă, și acesta poate fi folosit pentru curățarea geamului. 

Evită să ascunzi podeaua sub mobilier voluminos

Dacă ești în căutarea unor sfaturi despre cum să faci o cameră de zi mai mare și mai luminoasă, nu cumpăra mobilier voluminos. La Laguna ai mobilă de dimensiuni variate, tocmai pentru a evita această problemă. Mobilierul voluminos și greu ocupă mai mult spațiul vizual, deoarece ascunde o mare parte a podelei. Canapelele pot ocupa mult spațiu, dar dacă are funcții suplimentare, cum ar fi spații de depozitare, acestea ajută la economisirea spațiului. 

Spațiu în jurul canapelei

Dacă ai lipit canapeaua de perete, trage-o puțin și lasă spațiu în spatele ei. Astfel vor fi umbre care vor cădea pe perete, ceea ce adaugă adâncime dimensiunii camerei.

Evidențiază colțurile camerei

Dacă atenția oamenilor este atrasă spre colțurile camerei, camera va părea mai mare. Poți pune o lumină de podea sau rafturi înalte în colțuri pentru a atrage atenția către colțuri. În plus, poți folosi elemente de accent cu culori mai strălucitoare pentru a atrage atenția către colțuri.

Folosește oglinzi într-un spațiu mic

Oglinzile pot reflecta lumina și pot extinde priveliștile. Acest lucru poate face ca o cameră să pară mai luminoasă și mai mare. Poți folosi o oglindă mai mare sau mai multe oglinzi mici grupate împreună. Trebuie să fii strategic în timp ce așezi oglinda pentru a oferi o arie maximă a vederii.

Articole multifuncționale

Când cumperi mobilă sau alte articole, ia lucruri care au două întrebuințări. În acest fel poți reduce numărul de articole din camerele tale. Acest lucru te ajută să păstrezi camerele neaglomerate, ceea ce este important pentru a nu face camera să pari mai mică.

Rafturi suspendate lângă tavan

Un raft suspendat aproape de tavan poate atrage vederea oamenilor în sus, ceea ce ar face camera să pară mai mare, deoarece nu vor observa lipsa spațiului liber în cameră. Acest lucru vă oferă mai mult spațiu de depozitare și funcționează ca un element de accent dacă pui niște cărți sau alte articole care pot atrage atenția oamenilor.

Acestea sunt câteva strategii pe care le poți folosi pentru a face un spațiu mic să pară mai mare. Este posibil ca nu toate trucurile să funcționeze pentru tine, dar te poți inspira din ele și să vezi ce se potrivește atunci când îți decorezi locuința. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*