Articole şi Noutăţi

Cum să decorezi livingul în 6 pași

Set Canapea si Fotolii Quinn Crem

Livingul este de cele mai multe ori camera în care ne petrecem cel mai mult timp în casă, așa că este important să creăm un spațiu care este relaxant și adaptat nevoilor tale.

Fie că iei în calcul o reamenajare completă a livingului sau vrei să împrospătezi camera pentru primăvară, există câțiva pași pe care să îi urmezi. Astfel sufrageria ta nu doar că va arăta bine, dar vei maximiza și spațiul și lumina naturală, creând un sanctuar pe care îl vei îndrăgi în anii ce urmează.

Descoperă cum să decorezi livingul în 6 pași simpli și alege mobilă de la Laguna pentru a-ți atinge obiectivele. 

Găsește cea mai bună așezare pentru livingul tău

Planul casei tale este aproape la fel de important ca arhitectura în sine. Găsește amestecul perfect de zone deschise – spații sociale care sunt făcute să fie nucleul plin de viață al casei tale. Plasarea unui oglinzi pe peretele potrivit sau a unei mese de cafea poziționate în unghiul perfect, pot mări și aduce un suflu de aer proaspăt în spațiul tău de locuit.

Delimitarea camerei de zi ar putea fi o modalitate eficientă de a-ți amenaja spațiul. Zonificarea casei este noul trend care îți permite să maximizezi fiecare zonă de locuit sau spațiu. Prin plasarea unui colțar în jurul unui punct focal, cum ar fi un televizor montat pe perete, și așezarea unui covor care se potrivește perfect în spațiu, poți crea o zonă intimă și confortabilă, clar destinată relaxării.

Apoi, poți crea un „colț de citit” lângă fereastră, adăugând un scaun decorativ ocazional și o plantă mare. Acest lucru poate lăsa încă puțin spațiu, cum ar fi o nișă mică, dar poți utiliza acest spațiu adăugând o lampă pentru a lumina colțul sau chiar un raft de cărți independent.

Alege dimensiunile potrivite pentru spațiul tău

O greșeală obișnuită pe care oamenii o fac atunci când decorează livingul este să aleagă mobilier sau accesorii prea mari sau prea mici pentru spațiu. Acordă-ți timp să te gândești la dimensiunile corecte pentru zona ta de locuit, deoarece poate face o mare diferență în aspectul și senzația generală a încăperii.

Înainte de a achiziționa mobilierul sau covorul, folosește banda adezivă pentru a crea contururile dimensiunii în camera ta, astfel încât să poți înțelege cum se va traduce în spațiul tău. Pentru a-ți maximiza camera și a-i conferi un sentiment de spațiu, ia în considerare adăugarea unui covor mare sub canapea pentru a deschide și ridica instantaneu spațiul. Pentru cea mai accesibilă soluție, alege diferite covoare mai mici și suprapune-le pentru un aspect luxos.

Prioritizează calitatea și confortul

Camera ta de zi este un spațiu în care este important să investești în piese care vor rezista în timp, fie că este vorba de o canapea luxoasă sau un fotoliu accent, sau o piesă de artă care atrage privirile.

Livingul tău ar trebui să fie un refugiu sigur și să te facă să te simți imediat liniștit. Cu toate acestea, poate fi tentant să cumperi seturi potrivite care fac încăperea să arate lipsită de inspirație. 

Folosind diferite piese și introducând diverse culori și texturi, vei transforma o cameră modestă într-o piesă de rezistență. Integrând o piesă de artă de dimensiuni mari, vei ajuta la aducerea camerei la viață – adesea, piesele second-hand funcționează mai bine și sunt mult mai rentabile.

Gândește-te cum luminezi livingul tău

Elementul cel mai important în decorarea camerei de zi este să acorzi atenție iluminatului. În loc să ai un singur corp de iluminat central în mijlocul spațiului, poziționarea unor lămpi mai mici în diferite locuri pentru a crea un spațiu unitar, calm și liniștit, în loc de unul aprins și luminos, va ajuta la imitarea unui mediu opulent. 

Fie că este vorba de lumini de citit, lămpi mai mici de pe măsuțe laterale sau lumânări – designerii se joacă întotdeauna cu iluminatul pentru a transforma un spațiu.

Folosește formula 60-30-10 pentru paleta de culori

Potrivit designerilor de interior, există o știință în alegerea schemei de culori perfecte pentru orice încăpere, inclusiv pentru camera ta de zi.

O regulă clasică de decor pentru cei care doresc să combine culorile este regula 60/30/10 – proporția perfectă în crearea armoniei în spațiul tău. 60% din camera ta ar trebui să fie o culoare dominantă, 30% ar trebui să fie culoarea secundară sau textura și ultimele 10% ar trebui să fie un accent. Aceasta este o metodă sigură de a-ți alege culorile și de a înțelege cum să echilibrezi nuanțele în întreaga ta casă.

Adaugă accente surprinzătoare în livingul tău

Este important să nu suprapui mereu culorile neutre cu alte culori neutre, ci să ai și un accent care să ofere personalitate adevărată spațiului tău. Burgundi închis conferă o notă de rafinament și lux cu nuanțe cu tentă violetă, în timp ce combinarea negrului pur pe o suprafață organică va crea piese de declarație provocatoare.

Nu te teme să spargi tiparele și să optezi pentru chihlimbar – prin incorporarea galbenului și portocaliului intens, designul casei tale va fi inundat cu o strălucire solară. Nuanțele de maro îmbogățite vor dezvălui, de asemenea, tonuri pământești profunde pentru a crea medii calde și primitoare.

Alte articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*