Articole şi Noutăţi

5 idei pentru a avea un living modern și frumos

Pachet mobila Bucatarie living Ferrara Alb

Când a fost ultima oară când ai făcut schimbări în camera de zi și cât de mult îți dorești un living modern? Deși bucătăriile și băile sunt adesea prioritare când vine vorba de renovări, sufrageriile sunt esențiale pentru orice casă. Acestea sunt locurile unde ne primim oaspeții și ne petrecem timpul liber. De aceea ar trebui să fie mereu în cea mai bună formă. 

Indiferent dacă vrei să schimbi doar decorul sau să faci o renovare completă, trebuie să iei în considerare să reamenajezi livingul

Înfrumusețarea sufrageriei tale poate însemna schimbări simple de decor sau mobilier nou. Pentru alții, poate fi o remodelare completă de la zero. Ambele opțiuni pot ajuta să facă livingul să strălucească data viitoare când ai prieteni sau familia în vizită. Deci să aruncăm o privire la cinci idei de remodelare a camerei de zi pe care le vei iubi.

Deschide camera pentru a avea un living modern

S-au dus vremurile camerelor de zi îngrămădite. În mod tradițional, sufrageriile erau adesea închise în raport cu alte camere. Proprietarii își defineau clar diferitele camere din casă. Această tendință a făcut camerele să se simtă mici și închise. Din fericire, acel stil a dispărut odată cu popularizarea spațiilor deschise.

Deschiderea sufrageriei îți va face casa să pară mai spațioasă și mai primitoare.

Poți face acest lucru prin îndepărtarea pereților care nu fac parte din structura de rezistență din camera ta. Dacă livingul împarte pereții cu alte camere din casă, este firesc să îi dobori, cu ajutorul unui specialist. 

Eliminarea acestor pereți va face ca camera de zi să se conecteze mai bine cu celelalte camere din casă, ceea ce va oferi senzația unui spațiu mai amplu.

set 2 draperii roz

Ferestrele, secretul unui living modern

Camerele întunecate pot face ca oaspeții să se simtă incomod sau, chiar mai rău, plictisiți. Introducerea luminii naturale în cameră va schimba jocul. Cea mai bună modalitate de a obține lumina naturală este prin intermediul ferestrelor. 

Există mai multe opțiuni, de la ferestre noi, până la iluminatoare, care pot ajuta la iluminarea spațiului. Merită să consulți o companie de ferestre pentru a discuta cele mai bune opțiunii pentru iluminarea livingului. 

Pe lângă lumină, înlocuirea ferestrelor cu opțiuni eficiente energetic va reduce costurile de energie. Aceste noi ferestre vor îmbunătăți, de asemenea, nivelul de confort al spațiului prin reglarea temperaturii. Această renovare va dinamiza camera, în timp ce va reduce costurile cu energia. 

Alege culorile perfecte

Un strat proaspăt de vopsea poate aduce o mare diferență în a face noul tău living să arate bine. Culoarea adaugă căldură și personalitate camerei tale. În funcție de cât timp ai la dispoziție, este, de asemenea, unul dintre proiectele mai simple de realizat pe cont propriu.

Alegerea culorilor pentru un living modern poate fi dificilă. Mulți factori, inclusiv teoria culorilor, starea de spirit și preferința, merită luați în considerare. Experții recomandă alegerea unei palete de culori neutre, deoarece aceste culori sunt clasice și atemporale. 

Totuși, poți fi atât de îndrăzneț pe cât îți dorești. Indiferent dacă adaugi doar un accent de culoare pe un perete sau folosești o culoare neobișnuită, aceasta e șansa ta să creezi un spațiu unic.

Cum alegi pardoseala pentru un living modern

Renovarea podelei vechi este o modalitate sigură de a împrospăta camera de zi. Multe opțiuni de pardoseală sunt disponibile azi, cum ar fi pardoseala din lemn masiv, parchet laminat și mochetă. Fiecare are avantajele și dezavantajele sale, așa că asigură-te că le cântărești bine înainte să te decizi. 

Pardoseala din lemn masiv

Aceste podele sunt frumoase, durabile și de lungă durată. Poți instala tu sau angaja un antreprenor profesionist în funcție de nivelul tău de calificare. Deși această pardoseală este o opțiune excelentă, poate fi și costisitoare.

Parchet laminat

Acest timp de pardoseală este ușor de instalat și probabil că nu ai nevoie de un profesionist dacă ai timpul necesar să te ocupi. Pardoseala laminată arată minunat și este ușor de întreținut. De asemenea, este mai puțin costisitor decât podeaua din lemn masiv. În plus, vine în multe culori pentru a se potrivi stilului tău. Cu toate acestea, podelele laminate sunt sensibile la umiditate și se pot deteriora mai ușor decât lemnul masiv.

Mocheta

Mocheta are multe avantaje. Este durabil, arată minunat în majoritatea camerelor și este moale sub picioarele tale. Există mochete pentru toate bugetele. Dar nu oferă aceeași senzație clasică precum pardoseala și nu este la fel de ușor de curățat precum parchetul laminat.

Nu uita de mobilă

După ce ai făcut pașii de mai sus este timpul să alegi mobilierul perfect pentru sufragerie. Acest mobilier ar trebui să fie funcțional, elegant, confortabil și durabil. Nevoi pentru un living modern pe care ți le îndeplinim cu succes la Mobila Laguna. Mobila aleasă trebuie să contribuie la crearea unui mediu frumos și relaxant pentru tine, familia ta și oaspeții tăi. Tipurile de mobilier care trebuie incluse sunt:

Canapea sau colțar

Aceasta este una dintre piesele de mobilier esențiale pentru cameră. Ea oferă confort și relaxare. Deși poate fi costisitoare, la Laguna ai super-reduceri care te ajută să îți găsești canapeaua sau colțarul ieftine, pe bugetul tău. 

Scaune

Scaunele ajută să găzduiești grupuri mai extinse de persoane în living. Alege scaune de înaltă calitate, care se potrivesc cu aspectul și vibe-ul camerei tale.

Măsuțe de cafea

Aceste mese ajută la completarea aspectului camerei. Ele oferă o funcționalitate excelentă, oferindu-ți posibilitatea să lași paharul sau o carte pe ele. 

Depozitare

Bibliotecile, rafturile modulare și dulapurile sunt cruciale pentru stilul camerei. Poți folosi rafturile pentru a afișa orice, de la fotografii de familie, până la sculptura perfectă. În plus, rafturile suspendate pot adăuga un plus de fler camerei.

În timp ce alte camere impun un buget mai mare de renovare, livingul este o cameră esențială a casei pe care nu ar trebui să o treci cu vederea. Aceste idei vor îmbunătăți stilul sufrageriei tale, transformând camera de zi într-un spațiu minunat pentru prieteni și familie.

Alte articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*