Articole şi Noutăţi

Cum să-ți pregătești locuința pentru primăvară

Culori pastelate pentru primăvară

Primăvară, bine-ai venit! Am intrat în anotimpul în care natura prinde viață și aduce o energie nouă în jurul nostru. În mod similar, acesta este momentul ideal pentru a-ți reîmprospăta locuința și a aduce puțin din magia primăverii în interiorul casei tale. Indiferent dacă ești un fan al designului minimalist sau preferi un stil mai bogat și mai colorat, există o mulțime de moduri prin care să transformi casa ta într-un spațiu confortabil și primitor pentru acest nou anotimp.

Idei de design și organizare a spațiului pentru un aspect mai luminos, aerisit, pentru primăvară

Primăvara este un moment ideal pentru a aduce o notă de lumină și prospețime în casa ta. Iată câteva sugestii pentru a crea un spațiu mai luminos și mai aerisit: 

 • Alege culori pastelate și luminoase

Pentru a îmbrățișa sezonul de primăvară, lăsați în urmă griul iernii și lăsați soarele să intre cu o paletă de nuanțe vesele. Culorile calde și luminoase, precum galbenul, rozul și verdele, aduc o notă de prospețime și optimism în casa ta. Încearcă să adaugi aceste culori în decorul tău, fie prin perne, covorașe sau prin pereții vopsiți.

Culorile pastelate sunt ideale pentru interioare și creează un sentiment vesel de reînnoire de primăvară. 

De la roz dulce la galben narcise, oferind camerei tale un strat proaspăt de vopsea face ca totul să se simtă mai strălucitor și mai proaspăt – ca în diminețile de primăvară. Dacă decorarea unei camere întregi nu este pe ordinea de zi, introducerea culorii prin decorațiuni, cum ar fi covoare sau perne, este un alt mic câștig.

 • Utilizează ferestrele pentru a lăsa lumina naturală să intre

Ferestrele sunt un element important în orice casă. Ele permit luminii naturale să intre și să umple spațiul cu energie pozitivă. Înlătură perdelele groase și asigură-te că geamurile sunt curate, pentru a permite cât mai multă lumină naturală să intre.

Dacă ești la început de drum, poți afla din articolul nostru despre plan deschis vs închis cum poți aduce mai multă lumină în casa ta.

 • Primăvară în casă – adaugă plante și flori

Plantele și florile sunt perfecte pentru a aduce o notă de prospețime și culoare în casa ta. În plus, ele purifică aerul și îmbunătățesc calitatea vieții. Încearcă să adaugi câteva plante de interior sau aranjamente florale pentru a da un plus de vitalitate locuinței tale.

Este important să reții că există mulți factori care intervin în alegerea celui mai bun tip de plante de interior pentru apartamentul tău. Iată câteva indicații de care trebuie să ții cont:

 • ia în considerare cantitatea de lumină naturală pe care o primește apartamentul tău;
 • asigură-te că copiii mici sau animalele de companie nu pot avea acces la plante;
 • verifică de două ori care plante de apartament sunt aprobate;
 • creează un program de udare pentru a evita uscarea plantelor.
 • Optează pentru mobilier luminos

Mobilierul luminos poate face ca spațiul să pară mai mare și mai aerisit. Încearcă să alegi piese cu un finisaj deschis, precum alb sau gri deschis, pentru a face spațiul să pară mai luminos și mai primitor.

Cum să organizezi spațiul de depozitare pentru a face loc pentru hainele de primăvară

Organizarea spațiului de depozitare pentru a face loc pentru hainele de primăvară poate fi o sarcină destul de dificilă. Dar cu puțină planificare și organizare, vei reuși să îți maximizezi spațiul de depozitare și să găsești rapid hainele de care ai nevoie. 

Iată câteva sfaturi care te pot ajuta să organizezi spațiul de depozitare pentru hainele de primăvară:

 • Începe cu un inventar al hainelor tale de primăvară. Aruncă sau donează hainele pe care nu le mai porți și păstrează doar cele care îți plac și le poți purta în sezonul următor;
 • Sortează hainele pe categorii: rochii, fuste, bluze, pantaloni, jachete etc. Acest lucru te va ajuta să îți organizezi mai bine spațiul de depozitare;
 • Utilizează saci de depozitare cu vidare. Aceștia pot fi utili pentru a economisi spațiu și a păstra hainele în condiții bune;
 • Folosește organizatoare pentru încălțăminte. În acest fel vei putea să îți păstrezi pantofii în condiții bune și să economisești spațiu.

Dacă ești în căutare de soluții de depozitare, Mobila Laguna îți oferă paturi cu ladă de depozitare, canapele cu depozitare, tabureți, precum și o gamă largă de comode.

Alte articole

One thought on “Cum să-ți pregătești locuința pentru primăvară

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*