Articole şi Noutăţi

3 moduri simple să împăturești un tricou pentru a maximiza spațiul din dulap

3 moduri simple să împăturești un tricou pentru a maximiza spațiul din dulap

Tricourile bine împăturite sunt emblema unui dulap de haine bine organizat. Dar care este cel mai bun mod de a face acest lucru? Adevărul este că nu există o modalitate „potrivită” de a vă împături tricourile. Totul depinde de preferințele personale și de cum vrei să le depozitezi.

Acestea fiind spuse, odată ce v-ați ales metoda de pliere este bine să rămâneți consecvenți. Sertarul comodei va arăta mult mai organizat dacă totul este pliat la fel.

Vrei să înveți cum să îți păstrezi tricourile îngrijite și ordonate? Iată câteva idei practice de a le plia pentru a maximiza spațiul de depozitare și pentru a reduce cutele.

Cum împăturești un tricou înainte să îl pui în dulap

Pasul 1

Pasul 1: În primul rând, pune tricoul cu fața în jos pe o suprafață plană: pat, masă sau chiar podea. Apoi înlătură cu mâna cutele vizibile înainte să începi să împăturești. Dacă observi că este foarte șifonat, folosește fierul de călcat înainte să începi.

Pasul 2

Pasul 2: Îndoaie fiecare latură a tricoului spre centru, întorcând mâneca spre interior. Apoi pliază și cealaltă parte, astfel încât mâneca opusă să o acopere pe prima. Tricoul ar trebui să fie acum împărțit în trei zone egale, cu ambele mâneci la spate.

Pasul 3

Pasul 3: Pliază tricoul la jumătate. Apucă partea de jos cu ambele mâini și aud-o spre guler, asigurându-te că mânecile rămân la locul lor. Tricoul împăturit va arăta ca un dreptunghi. Dacă întorci tricoul acum, îl poți pune așa pe raft.

Pasul 4

Pasul 4: Mai pliază-l o dată. Dacă vrei ca tricoul să fie mai compact și să câștigi mai mult spațiu de depozitare în dulap, lasă tricoul cu fața în jos și mai pliază-l încă o dată de la jumătate. Acum vei avea un dreptunghi mai mic.

Metoda japoneză

Pasul 1: Pune tricoul cu fața în sus, cu gulerul în partea stângă. Asigură-te că nu este șifonat înainte să îl pui în dulapul de haine.

Pasul 2: Folosind mâna stângă, ciupește tricoul între guler și umăr, pe latura îndepărtată. Cu dreapta prinde tricoul la mijloc, tot pe latura îndepărtată, cu 5-7 centimetri înainte de margine. Apoi treci mâna stângă peste mâna dreaptă, ducând colțul de sus al tricoului până la marginea de jos.

Pasul 3: Ridică tricoul, trage cu mâna dreaptă mijlocul, descrucișând mâinile.

Pasul 4: În final, trage tricoul pe suprafața pe care era așezat, pentru a îndrepta mânecile și pliază-l.

Metoda KonMari

Pasul 1: Pune tricoul pe o suprafață plană, cu fața în sus.

Pasul 2: Netezește orice cută sau urmă de șifonare.

Pasul 3: Pliază o latură a tricoului spre cealaltă, astfel încât mâneca este la trei sferturi din distanță, fără să atingă cealaltă mânecă.

Pasul 4: Pliază mâneca în direcția opusă.

Pasul 5: Pliază cealaltă latură în același mod.

Pasul 6: Pliază și cealaltă mânecă în direcția opusă. Tricoul ar trebui să arate ca un dreptunghi acum.

Pasul 7: Împăturește dreptunghiul aproape la jumătate, lăsând un spațiu de câțiva centimetri la margine.

Pasul 8: Pliază-l din nou, pe jumătate sau în treimi. Tricoul tău ar trebui să poată fi acum depozitat în dulapul de haine așezat pe marginea lui, economisind astfel spațiu de depozitare, dar oferindu-ți și o mai bună perspectivă asupra selecție de tricouri pe care o ai.

Foto credit: Sarah Crowley (Pintrest)

Alte articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*