Articole şi Noutăţi

A început școala – Ce birou alegi pentru copilul tău

Cum alegi biroul potrivit pentru copilul tău

Un nou an școlar a început deja, iar dacă nu te-ai grăbit să dotezi camera copilului cu toate cele necesare studiului, următoarele sfaturi îți vor prinde bine atunci când vine vorba de alegerea unui birou pentru elevi.

Au trecut emoțiile legate de începerea școlii, astfel că acum ne putem concentra pe pregătirea și amenajarea (sau reamenajarea) locului în care copilul tău își va face temele. În primul rând, un birou trebuie poziționat corespunzător în cameră. Dar trebuie să ții cont și de dorințele copiilor, pentru ca aceștia să nu simtă orele petrecute la birou ca o povară suplimentară și să își facă temele cu bucurie (atât cât se poate).

Cum alegi biroul potrivit pentru copilul tău

Unde amplasăm biroul în cameră

Specialiștii în parenting recomandă amenajarea unui spațiu cât mai confortabil pentru școlari. Acesta trebuie să beneficieze de un birou spațios, un scaun confortabil, soluții pentru depozitarea rechizitelor. Nu uitați și de elemente decorative care să îl atragă pe cel mic în zona de lucru.

Cel mai important lucru pe care trebuie să îl ai în vedere este lumina. Dacă e naturală, cu atât mai bine. Așadar, cea mai bună poziționare a biroului este chiar în fața ferestrei sau în apropierea acesteia. Se spune că atunci când atenția îi este distrasă și el se uită pe geam, vederea cerului sau copacilor are un efect benefic asupra psihicului și ochilor. Dacă elevul este dreptaci, lumina ar trebui să vină pe birou din partea stânga, iar dacă este stângaci, din dreapta.

Iluminatul artificial la birou

Dacă așezarea biroului la geam nu este posibilă, trebuie să te asiguri că elevul nu duce lipsă de lumină. Pentru un birou de dimensiuni mari, precum Young sau Epic de la Laguna, poți opta pentru o lampă de pus pe birou, foarte utilă și după lăsarea serii.

Pentru birourile de dimensiuni mici, o alternativă poate fi o sursă de lumină prinsă în perete. Puteți alege și o lampă cu picior lung, care să fie așezată pe podea, lângă birou.

Cum alegi biroul potrivit pentru copilul tău

Mobilă de birou de la Laguna, cu livrare în doar câteva zile

O cameră cu mobilier frumos îți va influența pozitiv copilul și îi va crește nivelul de productivitate. De aceea îți recomandăm biroul Epic Ferrara & Alb Mat de la Laguna. Biroul are un design aparte și este potrivit pentru utilizarea și de către adulți, și de către copii. Mai mult, designul atractiv și combinația de culori îl recomandă atât în locuințele clasice, cât și în cele moderne.

La fel de potrivit este și biroul Young Ferrara & Alb Mat. Acesta dispune de spații de depozitare atât pe partea stângă, cât și pe partea dreaptă. Biroul este adaptat și pentru folosirea calculatorului, având un spațiu pentru plasarea unității centrale, precum și o poliță culisantă pentru tastatură.

Dacă spațiul din cameră nu este foarte generos, atunci puteți opta pentru modelele de birou Mobix Modul L și Matei Sonoma. Ambele dispun de spații suficiente de depozitare și polițe culisante pentru tastatură.

Sursă foto: Andrea Piacquadio via Pexels.

Alte articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*